מתכון

שקשוקה ים תיכונית

בגרסה הזאת השתמשנו בפלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה וגבינת פטה מלוחה

22,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
שקשוקה ים תיכונית של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
שקשוקה ים תיכונית של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.

2

מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.

3

יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.