מתכון

שקשוקה יפנית

חיבור בין שקשוקה ירוקה לבין השילוש היפני הקדוש סויה-מירין-סאקה

9,216 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
שקשוקה יפנית של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
שקשוקה יפנית של אוריה גבע (צילום: אילון פז)

אם חייבים פחמימה ליד, קערת אורז לבן מאודה תתאים כאן יותר מלחם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, בסיסי עלי מנגולד וזוקיני, מנמיכים להבה ומטגנים-מערבבים 5 דקות עד שמזהיב.

2

מוסיפים ג‘ינג‘ר, סאקה, סויה ומירין, מערבבים ומגבירים להבה לבינונית. מוסיפים עלי מנגולד ומערבבים.

3

יוצרים גומות בתבשיל ומחליקים פנימה ביצים אחת-אחת. מוסיפים פטריות אנוקי ומבשלים 6-5 דקות או עד שהחלבון עשוי והחלמון עדיין נוזלי. מגישים.