מתכון

שקשוקה מוח

נתחי מוח נמצאים במיטבם כשהם מתבשלים בתוך רוטב עשיר וסופגים את טעמיו. קבלו אותם בתוך רוטב שקשוקה, על תקן ביצים

1,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2017
שקשוקה מוח. צילום: דריה רטינר
שקשוקה מוח. צילום: דריה רטינר

שף יונתן בורוביץ מבשל נתחי מוח בתוך רוטב שקשוקה, על תקן ביצים, והם מעניקים לה טעמי בשר עדינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל העגבניות:

אופן ההכנה

מבשלים את המוח

1

מביאים 4 ליטר מים לסף רתיחה. מוסיפים 1/2 כוס חומץ ומוחות.

2

חולטים את המוח בעדינות למשך 8 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את המוחות בזהירות רבה. טובלים אותם במי קרח משך כחצי דקה ומעבירים למסננת עד שהמוחות יבשים.

3

מעבירים את המוחות יבשים למגש ומכניסים למקרר למשך כשעה.

ינתיים מכינים את תבשיל העגבניות

4

ב: בסיר עמוק על אש קטנה מטגנים שום בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים פפריקה ושאטה וממשיכים לערבב עד שעולה ניחוח. מוסיפים שימורי עגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם מעט.

5

פורסים את המוחות המצוננים. מעבירים את תערובת העגבניות למחבת ומוסיפים אליה את המוחות החתוכים. מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומשאירים פתח קטן לאדים. מבשלים למשך 12 דקות על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים והמוחות מקבלים צבע אפור והופכים לקפיציים למגע.

6

זורים מעל השקשוקה מעט פלפל שחור גרוס ומגישים מיד.