מתכון

שקשוקה צרפתית

אין כמו המטבח הצרפתי, וכשמשלבים אלמנטים ממנו עם המנה הכי ישראלית שיש - זה פשוט עובד

4,120 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
שקשוקה צרפתית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים
שקשוקה צרפתית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הפטריות במחבת גדולה עם שמן הזית. כשהן מתרככות מעט מוסיפים את השום, הבצל והתרד ומטגנים עד להזהבה.

2

מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל עד שכמות היין מצטמצמת בחצי. מוסיפים את השמנת ומצמצמים שוב. מתבלים במלח ובפלפל.

3

שוברים לתוך המחבת את הביצים, מוסיפים כפית חמאה וזורים מעל את הפרמזן והמוצרלה.

להגשה

4

מורחים את פרוסות החלה בחמאה שנותרה וקולים אותן. מניחים את הפרוסות בצלחת ההגשה ויוצקים את הרוטב עם הביצים מעל פרוסות החלה. מזלפים 5 טיפות שמן כמהין מעל ומגישים.