מתכון

שקשוקה של קולרבי וירוקים

שפים מבשלים בבית: אמרי בריל מכין שקשוקה של ירוקים שיש בבית

29,839 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
שקשוקת קולרבי וירוקים של שף אמרי בריל. צילום: שני בריל
שקשוקת קולרבי וירוקים של שף אמרי בריל. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אופים קולרבי עם הקליפה על מלח גס בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה. מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר. מקלפים את הקליפה החרוכה בעדינות וחותכים לקוביות בגודל 2-1.5 ס"מ.

2

מחממים שמן במחבת רחבה ומקפיצים בצל על להבה גבוהה עד השחמה קלה וריכוך חלקי של הבצל. מוסיפים שום ואורגנו (או אחד מהתחליפים) וממשיכים לערבב כשתי דקות. מוסיפים את הירוקים ודקה לאחר מכן את קוביות הקולרבי הצלוי. יוצקים שמנת מעל הכל, מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול. יוצרים גומות במחבת, שוברים לתוכן את הביצים ומבשלים על להבה קטנה עד שהביצים מגיעות למידת הבישול הרצויה.

3

מקשטים עם שמן זית, מלח ים ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם, מומלץ עם לחם ושמנת חמוצה.