מתכון

שרימפס באטר מסאלה

שרימפס טריים עטופים ברוטב חמאתי עם תועפות תבלינים ריחניים

22,116 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
שרימפס באטר מסאלה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
שרימפס באטר מסאלה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

ישראל יצחק: "אנחנו מגיעים ממשפחה מסורתית ואמא שלנו לא הכניסה הביתה פירות ים. לפני חצי שנה נסעתי למומבאי כדי להרחיב את הידע שלי בבישול ההודי ושם פגשתי את המנה הזו. הוקסמתי מהפשטות שלה."

מחית שום וג'ינג'ר

מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים.
כך מכינים 200 גרם: טוחנים במעבד מזון 10 שיני שום עם 100 גרם ג'ינג'ר קלוף ו- 1/2 כוס מים עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה ומטגנים מחית ג'ינג'ר דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות. מוסיפים את שאר התבלינים היבשים ומטגנים דקה.

2

מוסיפים עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.

3

מוסיפים קרם קוקוס ומיץ לימון, מתבלים במלח ומבשלים 4-3 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מכינים את השרימפס ומגישים

4

מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות חמאה ומקפיצים שרימפס עד שצבעם הופך לוורוד. מעבירים לרוטב החם, מערבבים ומגישים מייד.