על חופי עכו העתיקה, במבנה עתיק מהתקופה העותמאנית, שוכנת מסעדת "אורי בורי". היא נפתחה לפני למעלה מ-21 שנה והפכה למוסד של ממש בתוך זמן קצר. רבים עולים עד עכו רק כדי לטעום ממנות הדגים ופירות הים של האיש עם הזקן הלבן – השף אורי (בורי) ירמיאס. המנות משתנות בהתאם לעונה ומצב הדגה בים התיכון, עם דגש על טעמים פשוטים ומדויקים שנותנים במה לחומרי הגלם האיכותיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים אספרגוס על להבה גבוהה 2 דקות עד שהם מעט מתרככים. מעבירים לצלחת
2
מוסיפים לאותה מחבת כף שמן וצורבים שרימפס 3-2 דקות עד לקבלת סימני צריבה. מעבירים לצלחת.
3
יוצקים שמנת למחבת החמה, מוסיפים גורגונזולה ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. מוסיפים את השרימפס והאספרגוס, מערבבים ומגישים.