מתכון

שרימפס בגורגונזולה עם שמנת ואספרגוס

מנת שרימפס קלילה שכל אחד יכול להכין בבית

8,626 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

על חופי עכו העתיקה, במבנה עתיק מהתקופה העותמאנית, שוכנת מסעדת "אורי בורי". היא נפתחה לפני למעלה מ-21 שנה והפכה למוסד של ממש בתוך זמן קצר. רבים עולים עד עכו רק כדי לטעום ממנות הדגים ופירות הים של האיש עם הזקן הלבן – השף אורי (בורי) ירמיאס. המנות משתנות בהתאם לעונה ומצב הדגה בים התיכון, עם דגש על טעמים פשוטים ומדויקים שנותנים במה לחומרי הגלם האיכותיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים אספרגוס על להבה גבוהה 2 דקות עד שהם מעט מתרככים. מעבירים לצלחת

2

מוסיפים לאותה מחבת כף שמן וצורבים שרימפס 3-2 דקות עד לקבלת סימני צריבה. מעבירים לצלחת.

3

יוצקים שמנת למחבת החמה, מוסיפים גורגונזולה ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. מוסיפים את השרימפס והאספרגוס, מערבבים ומגישים.