מתכון

שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית

דלעת יפנית צלויה בשלמותה הופכת פה לכלי הגשה ומתמלאת בתבשיל של שרימפס ביוגורט, מנגולד וסומאק

3,691 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בכל פעם שמוזגים מהתבשיל לצלחת גורפים קצת מהבשר הכתום של הדלעת, שנצלה רק עם מעט שמן זית ומלח והחום מדגיש את מתיקותו. לפני שמתחילים אני חייב להשחיל מילת אזהרה לגבי הסומאק: סומאק טוב לא מוצאים בסופר; צריך לקנות אותו בחנות תבלינים מתמחה. צבעו של סומאק איכותי קרוב יותר לחום מאשר לסגול הבוהק בו הורגלנו, והוא כזה ככל שהוא קרוב יותר לייבוש הראשוני. גם החמיצות שלו כשהוא טרי שונה מהמוכר – היא אינה תוקפנית אלא נעימה כמו החמיצות של פרי הדר בעונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל

לדלעת

אופן ההכנה

מתחילים להכין את התבשיל

1

שמים בסיר את כל החומרים לתבשיל למעט השרימפס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.

בינתיים מכינים את הדלעת

2

מחממים תנור ל-220 מעלות.

3

מסירים את כיפת הדלעת (כ-4-3-ס"מ), מרוקנים אותה מגרעינים ומניחים בתבנית. מורחים את חלקה הפנימי בשמן זית, מפזרים תבלינים וסוכר ומניחים מעל עלי מרווה. מכסים את הדלעת בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום.

4

אופים את הדלעת 40 דקות, מסירים את הכיסויים ואופים עוד 10 דקות להזהבה.

5

מעבירים את הדלעת לכלי הגשה.

מסיימים את ההכנה

6

5 דקות לפני שמסירים את התבשיל מהכיריים מוסיפים שרימפס ומבשלים 5 דקות עד שהם מוכנים.

7

יוצקים את התבשיל לדלעת ומגישים חם.