חשוב להשתמש בשרימפס טריים ולהשאיר אותם בשריון, ששומר על עסיסיות ומחזק את הטעמים.
שימו לב לצורך הכנת המתכון יש להצטייד באביזרי עישון:
מסננת בינונית
סיר שקוטרו גדול מעט מקוטר המסננת
רדיד אלומיניום
2 חופנים של שבבי היקורי (להשיג בחנויות לציוד גריל וקמפינג)
תערובת קייג’ן
תערובת מפורסמת ורבת שימושים, שמקורה במטבח הקייג’ני (Cajun) של ניו אורלינס.
2 כפות מלח
1 כף מכל אחד: פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, כמון טחון, אבקת שום, זרעי חרדל כתושים, רוזמרין קצוץ דק-דק, עלי תימין מופרדים מהגבעול, אורגנו יבש, פלפל שאטה גרוס
1/2 כף מכל אחד: אבקת בצל, פפריקה חריפה, כוסברה טחונה, פלפל לבן טחון, סוכר לבן
מערבבים את כל התבלינים ושומרים בכלי סגור במקום חשוך וקריר או בקירור.
גיוונים וטיפים:
• לא זורקים את השבבים בתום הבישול. אפשר לעשות במעשנת המאולתרת סיבוב נוסף.
• מכינים על הכיריים: מניחים את סיר העישון על להבה נמוכה ל- 20 דקות. פותחים את המכסה בקרבת חלון פתוח או בחוץ, כדי לא למלא את המטבח בעשן. מצפים את השרימפס המעושנים בתערובת תבלינים וחמאה וצורבים במחבת פסים לוהטת (אין צורך לשמן את המחבת).
• באותה שיטה אפשר לעשן ולצלות שיפודי עוף (חזה או פרגיות). במקרה כזה משך העישון יעלה ל- 30 דקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
משרים שבבי היקורי במים למשך 30 דקות (זה עוזר להגביר את כמות העשן - ראו פירוט בהקדמה), מוציאים מהמים (לא סוחטים) ומניחים בתוך סיר.
2
מלבישים את המסננת על שולי הסיר ושמים בה שרימפס. אוטמים את המסננת ואת הסיר היטב מכל הכיוונים ברדיד אלומיניום ומניחים על גריל לוהט למשך 20 דקות.
3
כשהשרימפס מוכנים ועדיין חמים מעבירים אותם לקערה ומוסיפים חמאה ותערובת קייג’ן. מערבבים בזהירות עד שהחמאה והתבלינים נצמדים לשרימפס.
4
צורבים את השרימפס על הגריל החם 2 דקות מכל צד. לפני ההגשה סוחטים מעל לימון בנדיבות.