מתכון

שרימפ רול

בארץ קצת קשה למצוא לובסטרים, ולכן קובי ועופר החליפו אותם בשרימפס

1,577 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
שרימפ רול של קובי בנדלק ועופר אלמליח, "זופה". צילום: רונן מנגן. סגנון: עמית פרבר
שרימפ רול של קובי בנדלק ועופר אלמליח, "זופה". צילום: רונן מנגן. סגנון: עמית פרבר

להבדיל ממאכלי עולם רבים שהאמריקאים ניכסו לעצמם (מפיצה ועד המבורגר), הלובסטר רול באמת נולד בארה"ב. לאורך קו החוף של ניו אינגלנד פזורות בקתות קטנות, שבהן מוכרים את המעדן: מעין סלט מיונז חמצמץ עם בשר לובסטרים, שמוגש בתוך לחמנייה מתוקה. את מקומו של המיונז תופס איולי פלפלים מעושן שמקפיץ את טעמיו.

איולי פלפלים
במקום מיונז צמד השפים מכין איולי מתובל, שהולך מצוין עם הדג המטוגן.
חומרים ל- 250 גרם:
3 חלמונים
1 כף חרדל דיז'ון חלק
1 כפית חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל שחור גרוס
160 מ"ל ( 2/3 כוס) שמן קנולה

פלפל אדום קלוי (ללא קליפה וגרעינים)

1 שן שום קצוצה
3 כפות מיץ לימון

1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת שטוחנים עם השום ומיץ הלימון

¤ טורפים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ, מלח ופלפל שחור עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמן תוך כדי טריפה עד לקבלת אמולסיה.
¤ טוחנים שום, פפריקה ומיץ לימון ואת הפלפל הקלוי במעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים את האיולי וטוחנים בפולסים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
¤ מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד שבוע במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת ברזל עם שמן זית וצולים את השרימפס כ- 2 דקות מכל צד עד שצבעם נעשה ורוד. לחילופין אפשר להשאיר את השריון ולחלוט את השרימפס במים רותחים 3-2 דקות עד שצבעם נעשה ורוד ורק לאחר מכן לקלף. שימו לב: מותר לחלוט רק אם השרימפס טריים מאוד.

2

מסירים את הזנבות, קוצצים גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

3

מגישים בתוך לחמניית חלב מתוקה.