מתכון

תבשיל הודי של תרד ועדשים

הבישול ההודי מזכיר את הפרסי, אבל במטבח ההודי משתמשים בתבלינים חמים יותר

13,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
תבשיל הודי של תרד ועדשים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
תבשיל הודי של תרד ועדשים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

בתקופה האחרונה פלשו למטבחי טעמים הודיים. על אף שבהודו האקלים חם לא פחות (ואולי יותר) מפרס, אני מרגישה שהאוכל הזה מאוד מתאים לחורף. כאן השתמשתי בתרד תאילנדי, שהמרקם והטעם שלו עדינים מאוד. אם לא מצאתם, אפשר להחליף בתרד טורקי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מים בסיר ומבשלים עדשים 30 דקות על להבה בינונית ללא מכסה עד להתרככות. מסננים.

2

מחממים מחבת עם שמן קוקוס ומטגנים בצל על להבה בינונית 4-3 דקות להזהבה. מוסיפים עלי קארי ומטגנים 3-2 דקות עד שצבעם הופך לירוק כהה. מוסיפים פלפלים מיובשים, זרעי חרדל וכמון, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים תרד, אבקת קארי, את העדשים וקוקוס ומערבבים.

3

יוצקים ציר, מוסיפים מחצית מכמות היוגורט ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי עד שהתרד מאבד מנפחו.

4

מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעט קוקוס ויוצקים יוגורט מעל. מגישים מייד עם צלחת אורז ליד.