החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
משרים את החיטה בהרבה מים חמים כשעה. מסננים.
2
מחממים את שמן הזית בסיר כבד על אש גדולה ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק ושום ומטגנים דקה נוספת עד שניחוחם עולה.
3
מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהגרגירים עטופים בשמן.
4
מוסיפים מים רותחים, מקטינים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה עד שהגרגירים מתרככים אך אינם הופכים לעיסה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
5
כשהחיטה מוכנה מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים ומיץ לימון ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מערבבים בזהירות בכף עץ ומגישים חמים עם טחינה סמיכה או יוגורט מתובל.