החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים פטריות פורצ'יני בקערה ומכסים במים רותחים.
2
מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים גזרים, בצלים וכרשה כ־8 דקות עד שהבצלים מזהיבים.
3
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לצמצום מחצית מהכמות.
4
מוסיפים לסיר לשון, עצמות ברך, עלי דפנה, פלפל אנגלי, שום ופטריות שמפיניון ופורטובלו ומכסים במים או בציר בקר. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני עם מי ההשריה (שימו לב, לעיתים יש חול במי ההשריה) ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. מסירים את הלכלוך והשומן על פני הנוזל (מקפים) תוך כדי בישול.
5
מוציאים את הלשון ומצננים מעט. מקלפים בעדינות את הקרום. מחזירים את הלשון לסיר לעוד כשעה עד שהיא רכה מאוד.
6
מוציאים את הלשון, מצננים ופורסים דק. במקביל מצמצמים את נוזלי הבישול ומתקנים תיבול. מוזגים את הרוטב החם על הלשון.