מתכון

תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר

תבשיל לשון מנחם במיוחד לחורף קר במיוחד

1,945 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר
תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללשונות

לגזרים

לרוטב

אופן ההכנה

ללשונות

1

מבשלים את הלשונות עם שאר החומרים על אש בינונית כ-3 שעות עד התרככות מוחלטת (בסיר לחץ זמן הבישול יתקצר). מקלפים אותן כשהן חמות תחת מים זורמים, מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של ½ ס"מ.

לגזרים

2

מכניסים למחבת רחבה את כל החומרים מלבד הגזרים ומביאים לרתיחה (ניתן להוסיף פירות יבשים). מוסיפים גזרים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהגזרים רכים (אבל לא רכים מדי) ומבריקים.

לרוטב

3

מאדים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום, רסק העגבניות והנוזלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הלשון לרוטב וממשיכים לבשל כשעה עד שהרוטב סמיך ומצומצם.

להגשה

4

מניחים את הגזרים במרכז הצלחת ואת הלשון מעליהם.