מתכון

תבשיל עדשים ותפוחי אדמה בקארי

תבשיל טעים ומשביע שמקבל גיוונים באהבה. אפשר להכין עם ציר עוף ואפשר בגרסה צמחונית או טבעונית

14,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תבשיל עדשים ותפוחי אדמה מתובל בקארי מדראס. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
תבשיל עדשים ותפוחי אדמה מתובל בקארי מדראס. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים ג’ינג’ר, שום ופלפל חריף ומטגנים כדקה עד שהניחוחות מורגשים.

2

מוסיפים עדשים, תפוחי אדמה ועגבניות ומכסים בציר (או מים) וחלב קוקוס (או שמנת או חלב). מתבלים בקארי וכמון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהעדשים והירקות מתרככים.

3

מתבלים במלח ופלפל ומחלקים לקערות הגשה. מפזרים מעל כמות נדיבה של עלי כוסברה ומגישים חם עם יוגורט או גבינה.

גיוונים:
5 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים מוסיפים ירקות חלוטים קלות במי מלח וחתוכים לפיסות קטנות, למשל כרובית, אפונה, שעועית וברוקולי.
מוסיפים בהגשה עלי רוקט לצד או במקום הכוסברה.