מתכון

תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ודג צלוי

אני אוהב מאוד תבשילים הבנויים מעלים ירוקים. בחורף אתעקש על עלי בר, גרגירי חומוס מבושלים ושמן זית מעולה

44,773 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ודג צלוי של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן
תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ודג צלוי של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן

הדג הוא מלווה נפלא לתבשיל, ואפשר להשתמש בכל סוג של דג טרי. התבשיל כה טעים שהוא עומד בקלות גם בפני עצמו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים חומוס ממי ההשרייה ומבשלים שעתיים (שומרים את מי הבישול) בשפע מים.

2

מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את העלים הירוקים כרבע שעה עד שכל הנוזלים מתאדים מהם וצבעם משתנה לירוק כהה, כמעט חום. מתבלים באגוז מוסקט וקינמון.

3

מוסיפים את החומוס ומצקת ממי הבישול שלו, מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות. אפשר להוסיף צימוקים.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. מחממים חמאה ושמן זית במחבת מעל להבה גבוהה. כאשר המחבת חמה מאוד, מנמיכים להבה ומוסיפים דג כשהעור כלפי מטה, עשבי תיבול ושום. צורבים כמה דקות עד שבשר הדג נאטם. הופכים ומעבירים את המחבת לתנור ל־10 דקות. כך העשבים נשרפים ונותנים ארומה לדג.

5

מסדרים את תבשיל הירוקים והחומוס בצלחות הגשה, מניחים מעל את פילטי הדגים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.