הדג הוא מלווה נפלא לתבשיל, ואפשר להשתמש בכל סוג של דג טרי. התבשיל כה טעים שהוא עומד בקלות גם בפני עצמו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים חומוס ממי ההשרייה ומבשלים שעתיים (שומרים את מי הבישול) בשפע מים.
2
מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את העלים הירוקים כרבע שעה עד שכל הנוזלים מתאדים מהם וצבעם משתנה לירוק כהה, כמעט חום. מתבלים באגוז מוסקט וקינמון.
3
מוסיפים את החומוס ומצקת ממי הבישול שלו, מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות. אפשר להוסיף צימוקים.
4
מחממים תנור ל־180 מעלות. מחממים חמאה ושמן זית במחבת מעל להבה גבוהה. כאשר המחבת חמה מאוד, מנמיכים להבה ומוסיפים דג כשהעור כלפי מטה, עשבי תיבול ושום. צורבים כמה דקות עד שבשר הדג נאטם. הופכים ומעבירים את המחבת לתנור ל־10 דקות. כך העשבים נשרפים ונותנים ארומה לדג.
5
מסדרים את תבשיל הירוקים והחומוס בצלחות הגשה, מניחים מעל את פילטי הדגים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.