מתכון

תבשיל פול ומלוחייה מיובשת – ביסארה

המלוחייה שצומחת פרא בקיץ נקטפת, מיובשת ונטחנת לאבקה, שממנה אפשר להכין תבשילים במשך כל הסתיו והחורף

660 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הפול במים במקרר במשך לילה. מסננים.

2

מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את המים, הכמון, המלח והפול ומבשלים עד קבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים את המלוחייה וממשיכים לבשל ולערבב במשך 10 דקות.

3

כותשים במכתש ועלי את הפלפל החריף, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

4

מעבירים את התבשיל לצלחת ויוצקים מעט מן הרוטב ומעט שמן זית. ניתן להגיש את התבשיל קר או חם.