מתכון

תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים

מנה חורפית משגעת בטעם מיוחד ואדמתי, בזכות הפטריות המיובשות והטריות.

11,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים. צילום: דניה ויינר
תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים. צילום: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. קוצצים את פטריות הפורצ’יני (שומרים את הנוזל בו הושרו), ומוסיפים לבצל יחד עם פטריות שמפיניון וקליפת לימון. מקפיצים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.

2

מוסיפים קינואה, את נוזל ההשריה של הפטריות ומים. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה.

3

מוסיפים מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.