מתכון

תבשיל פתיתים, ירקות כתומים ותמרים

התבשיל הזה גורף תשואות ומחמאות מכל מי שטעם אותו, מבוגרים וילדים כאחד

129,380 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
תבשיל פתיתים, ירקות כתומים ותמרים של אוריה גבע. צילום: דניאל לילה
תבשיל פתיתים, ירקות כתומים ותמרים של אוריה גבע. צילום: דניאל לילה

הסוד שלו הוא שימוש בפתיתים מלאים מקמח כוסמין — הם קלילים בטעם ובמרקם, ומובטח שימצאו חן גם בעיני מי שלא מסתדר עם מוצרים מקמח מלא.

שימו לב: מומלץ להשתמש בתמרים מסוג דקל נור או מזן פחות מתוק (או יותר קטן) מהמג’הול כדי שהתבשיל לא ייצא מתוק מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ודלעת, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שהדלעת משנה את צבעה ומתרככת מעט. מוסיפים פתיתים ובוחשים היטב עד שהם מצופים שמן.

2

מוסיפים תמרים ומתבלים בסילאן, רוטב סויה, בהראט, מלח ופלפל שחור.

3

יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10-8 דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מגישים חם.