מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.
משרים את השעועית לילה מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחמאת התיבול
להגשה
אופן ההכנה
מיכנים את התבשיל
1
מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 5 דקות או רק עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים מחית ג'ינג'ר ושום וכשעולה ריח מוסיפים עגבנייה, פלפל חריף, שעועית ותבלינים ומערבבים.
2
יוצקים מים לכיסוי ועוד 3 ס"מ מעל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים או עד לריכוך השעועית. בשלב זה אפשר לרסק בבלנדר מוט, אבל לא למרק חלק לגמרי.
מכינים את חמאת התיבול ומגישים
3
מחממים חמאה במחבת ומטגנים 2 שיני שום, פלפלוני צ'ילי ועלי קארי במשך דקה. מוסיפים זרעי כמון וחרדל ומטגנים עוד 5 שניות. מעבירים את תכולת המחבת לתבשיל ומערבבים.
4
יוצקים לצלחות, מוסיפים לימון וכוסברה ומגישים עם אורז.