מתכון

תבשיל חורף של שעועית בלחם

תבשיל יצירתי וחורפי שהכינה שולי וימר בהשראת המאכלים האהובים על זוגתה

21,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
תבשיל חורף של שעועית בלחם של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
תבשיל חורף של שעועית בלחם של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשעועית

לתבשיל

אופן ההכנה

לשעועית

1

שמים שעועית, מרווה, שום, צ'ילי ועגבניות בסיר. יוצקים מים עד כיסוי ואת שמן הזית. מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה. אם במהלך הבישול כמות הנוזלים מצטמצמת מוסיפים עוד נוזלים עד כיסוי. מסירים מהאש ומוסיפים מלח. מערבבים ומשהים בצד.

לתבשיל

2

מחממים תנור ל־230 מעלות. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום, עשבי תיבול ועגבניות ומבשלים כ־10 דקות עד שהעגבניות מתפרקות ומתרככות. מוסיפים את התרד ומבשלים כ־2 דקות. מוסיפים את השעועית עם כל נוזלי הבישול שלה. מערבבים ומתקנים תיבול. קורעים את הלחם לחתיכות גסות ומערבבים לתוך התבשיל. יוצקים את הכל לתבנית אפייה, מזלפים שמן זית מעל ואופים 20־25 עד שהלחם פריך ושחום.