מתכון

תבשיל שעועית ירוקה בעגבניות

תבשיל שעועית בלקני, שסוד הרוטב שלו נעוץ בבצל המגורר

13,725 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תבשיל שעועית ירוקה בעגבניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
תבשיל שעועית ירוקה בעגבניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל בסיר בינוני עם שמן להזהבה.

2

מוסיפים עגבניות, שום, רסק עגבניות, תבלינים ו-1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות לריכוך העגבניות. טועמים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים שעועית ירוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 15-10 דקות. במידת הצורך מוסיפים 1/4 כוס מים לדילול הרוטב.

טיפ: אפשר להמשיך ולבשל עוד חצי שעה ולקבל תרמילי שעועית רכים מאוד – בסגנון הסבתות.

טוויסט איטלקי: משתמשים בשמן זית ומוסיפים 3 גבעולי בזיליקום או אורגנו.