משרים את השעועית 10-12 שעות במים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים את השעועית בסיר עם מים רותחים עד ריכוך עם כף כמון וכף פפריקה. כשהשעועית רכה, מסננים ומקררים.
2
חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות ואת השום לפרוסות. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית, מקפיצים את השום הפרוס ואת קוביות הפלפלים 5 דקות.
3
מוסיפים את השעועית המבושלת וכן מלח, כמון, פפריקה ומיץ לימון. מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מכבים את האש.
4
קוצצים את כל עשבי התיבול: נענע, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר, מוסיפים לתבשיל, מערבבים היטב ומגישים.
טיפ
5
התבשיל הזה מוצלח גם כסלט קר