מתכון

אלו צ'אנה: תבשיל תפוחי אדמה וחומוס לימוני

תבשיל שניתן להגיש כמנה בפני עצמה וכן כמילוי לפאני פורי

6,347 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אלו צ'אנה-תבשיל תפוחי אדמה וחומוס לימוני של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר
אלו צ'אנה-תבשיל תפוחי אדמה וחומוס לימוני של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם עד לריכוך. מקלפים וקוצצים לקוביות. אפשר גם למעוך גס.

2

מחממים מעט שמן במחבת גדולה או בווק וקולים את זרעי הכמון עד השחמתם. מוסיפים את הצ'ילי ומאדים כדקה. מוסיפים משחת ג'ינג'ר-שום, מערבבים ומטגנים כחצי דקה נוספת.

3

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שאר התבלינים. מערבבים.

4

מוסיפים תפוחי אדמה, חומוס מבושל ומלח ומערבבים היטב. מבשלים שלוש דקות נוספות. מכבים את האש. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים היטב. מקררים.