מתכון

תערובת תיבול ברברית

תערובת תיבול צפון אפריקאית שמבוססת על תבלינים חריפים וארומטיים. במקור היא כוללת שום שכאן השמטתי.

1,594 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2020
תערובת תבלינים של ליאור לב (צילום: ליאור לב)
תערובת תבלינים של ליאור לב (צילום: ליאור לב)

במקום שום, בחרתי לחזק את גוני הטעם החומציים והפרחוניים של הכמון והג׳ינג'ר. התערובת תתאים לתיבול מנות כבש ודגנים, תעשה נפלאות לתירס צלוי ואפילו תוסיף טעמים מפתיעים לדבש.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים זרעי כמון וקימל במחבת יבשה (ללא שמן) מעל להבה בינונית כ-3 דקות עד שהם מעלים ניחוח.מדי פעם מניעים את המחבת כדי להפוך אותם. מעבירים למכתש ועלי וטוחנים.

2

מוסיפים למכתש את יתר החומרים, מערבבים ומעבירים לצנצנת לאפסון.