מתכון

תפוח אדמה חבוט

עוד מתכון בצ'יק, תחלופה מעולה לצ'יפס. אפילו לא צריך לקלף את תפוחי האדמה. מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת"

36,845 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
תפוחי אדמה של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן
תפוחי אדמה של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן

פייר, יש ימים שאני מרגישה קצת מזניחה מרוב שאני לא משקיעה. שטויות, העיקר שטעים. במתכון הזה, קשה לתת כמויות מדויקות. מן הסתם משפחה עם 6 ילדים תאכל הרבה יותר ממשפחה עם שניים. בכל מקרה, תכינו קצת יותר מהכמות הרגילה כי סביר להניח שתמצאו את עצמכם מנשנשים את תפוחי האדמה ישירות מהתבנית.

בקיצור, תזרמו…

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בשפע מים רותחים כ-40 דקות, עד ריכוך, אבל לא עד קווץ'.

2

מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-230 מעלות. מסננים ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית. בעזרת מכשיר למעיכת פירה או אם אין לכם, מזלג גדול (אמרתי לזרום), מועכים-משטחים את התפוחי האדמה כך שקליפתם תקרע אך ישארו שלמים.

3

מפזרים מלח גס, תימין או רוזמרין וזרעי חרדל (אלא אם כן אתם שונאים את אחד התבלינים ואז וותרו עליו), מזלפים שמן זית בנדיבות (כדי שייצא קריספי) ואופים (בתוכנית טורבו אם יש) 50 דקות עד השחמה. מגישים.

המתכון מתוך ספרה  של איה קרמרמן "מתרגשת",  בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר