מתכון

אבקת זיתים שחורים

אבקת הזיתים יכולה להחליף מלח והיא מביאה איתה גם טעם מורכב יותר של הזיתים וצבע יפה

11,700 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
אבקת זיתים שחורים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
אבקת זיתים שחורים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מפזרים אותה מעל פסטה, סלט תפוחי אדמה, סלט ירוק, דגים נאים, עוף צלוי ועוד.

צנצנת בנפח 250 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־140 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הזיתים בתבנית ואופים לייבוש כשעתיים. מדי פעם בודקים שהזיתים לא נשרפים. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקה. שומרים בצנצנת אטומה עד חצי שנה.