מרקם נעים, טעם ניטרלי וצבע לבן בוהק. ילדים יאהבו אותו מאוד. מתכון עקרוני ללא כמויות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את האורז בקערה עם שפע מים במשך לילה או 3 שעות לפחות במים חמים.
2
מסננים ומניחים את האורז בסלסילת אידוי מיוחדת או בכלים אלטרנטיביים.
3
ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו ומניחים בתוכו את הסלסילה. מוודאים שיש 3-2 ס"מ רווח בין הסלסילה למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך ומבריק.
4
הופכים על מגש ומאווררים בתנועות קיפול עדינות, כדי להיפטר מגושים.
5
מעבירים לקערה עמוקה ומגישים, או שומרים מכוסה במקום חמים עד להגשה (לא יותר משעתיים).