מתכון

ממרח איקרה ביתי

הכנת איקרה דומה להכנת מיונז ביתי, והטיפ של שף פליקס רוזנטל יבטיח לכם גם מרקם אוורירי קליל

3,696 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
איקרה של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
איקרה של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

הכנת איקרה דומה להכנת מיונז ביתי – ביצי הדגים מחליפות את החלמונים. בזכות מי הסודה, המרקם של הממרח קליל ואוורירי יותר, ותוספת הבצל הקצוץ לממרח המוכן מעניקה לו מרקם וטעם נוספים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את החלה בשמנת כ־5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.

2

טוחנים במעבד מזון חלה סחוטה, ביצי דגים ומעט מלח. מזלפים שמן בהדרגה תוך כדי טחינה. מזלפים בהדרגה מי סודה, מיץ לימון וחומץ ומעבדים עד לקבלת ממרח במרקם אחיד ואוורירי.

3

מוסיפים בצל לאיקרה רגע לפני ההגשה ומערבבים קלות.