הכנת איקרה דומה להכנת מיונז ביתי – ביצי הדגים מחליפות את החלמונים. בזכות מי הסודה, המרקם של הממרח קליל ואוורירי יותר, ותוספת הבצל הקצוץ לממרח המוכן מעניקה לו מרקם וטעם נוספים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את החלה בשמנת כ־5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.
2
טוחנים במעבד מזון חלה סחוטה, ביצי דגים ומעט מלח. מזלפים שמן בהדרגה תוך כדי טחינה. מזלפים בהדרגה מי סודה, מיץ לימון וחומץ ומעבדים עד לקבלת ממרח במרקם אחיד ואוורירי.
3
מוסיפים בצל לאיקרה רגע לפני ההגשה ומערבבים קלות.