אליו אוליו הוא הרוטב הכי בסיסי והכי צנוע של המטבח הדרום איטלקי, ודווקא משום כך הוא דורש חומרי גלם מעולים: קודם כל שמן הזית, שכאן הוא לא לטיגון, הוא ממש הרוטב. ברוטב האיטלקי גם מי בישול הפסטה משתתפים ונותנים לו נפח ועומק. מכיוון שכאן אין מי בישול (רק השריה), השתמשתי בטריק שלמדתי מהשף אבי שטייניץ — הוספתי קצת נאם פלא, שמעניק טעם אומאמי טבעי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שום ופלפל חריף במחבת עם שמן זית על להבה בינונית כדקה-שתיים עד שהשום מזהיב. מוסיפים מים, מלח, פלפל ותימין (הגבעול כולו) ומקפיצים כמה שניות.
2
מוסיפים אטריות ומקפיצים כ-3 דקות עד שהן שותות את הנוזלים. מוסיפים פרמזן, רוטב דגים ופטרוזיליה ומקפיצים עוד כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומגישים.