החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבה א:
לשכבה ב:
אופן ההכנה
מכינים שכבה א
1
טוחנים קורנפלקס ואגוזים במעבד מזון.
2
ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל.
3
מערבבים את השוקולד המומס עם תערובת הקורנפלקס והאגוזים. משטחים את התערובת בתבנית (25X36) מרופדת בנייר אפיה. מקררים עד להתייצבות.
מכינים שכבה ב
4
מרתיחים בסיר חלב, מים, אבקת קפה נמס וחמאה.
5
טורפים חלמונים וסוכר בקערה. יוצקים מעט מתערובת החלב החמה על החלמונים ומערבבים. מאחדים את שתי התערובות. מחזירים לכיריים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד דקה, תוך כדי בחישה עד שמסמיך.
6
מורידים מהכיריים, מוסיפים שוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת שהתקבלה על השכבה הראשונה ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה חותכים לאצבעות ברוחב 1/2 1 ס"מ ובאורך 7-8 ס"מ.מפזרים מעט קקאו ומגישים.
7