מתכון

בוריק לוקוס וחלמון

בשוקי הרחוב בתוניסיה מגישים את הבצק הדקיק המטוגן ממולא בתפוח אדמה, ביצה ואריסה. כאן הוספתי בשר לוקוס

7,099 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
  • בוריק לוקוס וחלמון של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן
    בוריק לוקוס וחלמון של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן
  • בוריק לוקוס וחלמון של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן
    בוריק לוקוס וחלמון של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן

שימו לב: עלה הבצק אינו דביק ולכן הוא לא נסגר לכיסן מהודק, אבל אל דאגה, מיד כשתעבירו אותו לשמן הרותח החום יגרום לו להיסגר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שפע מים בסיר גדול, מניחים מעל מסננת אידוי ובתוכה דג. מאדים 5־6 דקות עד שצבעו של הדג הופך אטום. מצננים מעט, מפוררים לקערה ומתבלים במלח ובפלפל.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים תפוחי אדמה, זיתים, פטרוזיליה, אריסה ומיץ לימון בקערה ומתבלים במלח ובפלפל.

3

פורסים עלה בצק על משטח עבודה משומן קלות. מניחים על מחצית מהעלה כף וחצי מתערובת תפוחי האדמה המתובלת ועליה מניחים פיסות דג. יוצרים גומה באמצע ומניחים בתוכה חלמון. מתבלים במלח ובפלפל.

4

מקפלים את הבצק מעל המלית ליצירת חצי עיגול. אוחזים בשוליים של הבריק, מרימים בזהירות (הבריק לא לגמרי סגור- שימו לב) ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3 דקות עד שהבצק משחים ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.