כל מה שצריך זה שפע חמאה, רידוד וקיפול פשוטים ועבודה עם חומרי גלם קרים. מתאים למאפי בוקר, שטרודל, בורקס ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבלים קמח, מלח וקוביות חמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כדקה עד שחלק מהחמאה מתפרק והיתר נותר בגושים.
2
מוסיפים מים קרים ומערבלים רק עד שנוצר גוש בצק. מוציאים מהמיקסר ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
3
מרדדים את הבצק למלבן באורך 30 ס״מ ורוחב 15 ס״מ. מקפלים שליש מהבצק כלפי המרכז ומקפלים את השליש הנותר מעל השליש המקופל (כך שנוצרות שלוש שכבות).
4
מסובבים את הבצק ב־90 מעלות כך שהוא מונח לפנינו כמו ספר (שנפתח מימין לשמאל). חוזרים על פעולת הרידוד למלבן מוארך ואחר כך על הקיפול לשלוש שכבות. מבצעים בסך הכל 4 רידודים ו־4 קיפולים. הבצק יישמר עד חודשיים בהקפאה.