מתכון

בראוניז מושלמים

יש להם מרקם קרמי ומעטה ופריך, טעם שוקולדי עמוק וקיק מלוח שמחדד את כל הטעמים. כמה טריקים קטנים מבטיחים הצלחה

73,513 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בראוניז של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב
בראוניז של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב

שלושת הטיפים של ברי לבראוניז מושלמים 

לתבנית  בגודל 24*34 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה וממיסים מחצית מכמות השוקולד מעל בן מרי או במיקרוגל בפולסים.

2

מניחים חמאה במחבת, ממסים מעל אש נמוכה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים סוכר ומערבבים עם וו גיטרה במהירות בינונית 4 דקות לאיחוד. מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים להטמעה.

3

מוסיפים שוקולד מומס, מערבבים חצי דקה לאיחוד, מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבבים עוד חצי דקה לאיחוד. מוסיפים את המחצית השנייה של השוקולד (מטבעות או שקולד קצוץ) ומערבבים לפיזור אחיד.

4

יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 24*34 ואופים 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, פותחים לרגע את דלת התנור כדי שהטמפרטורה תרד ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור, משהים ל-10 דקות ואז אוחזים בשולי נייר האפייה ומרימים את הנייר כשעליו המאפה כדי לחלץ אותו מהתבנית. מניחים לצינון על רשת צינון או על השיש עד שהבראוניז מגיעים לטמפרטורת חדר. חותכים לריבועים.