לתכנון הזמן: אחרי שסיימתם את ההכנות קחו בחשבון שהמרק צריך עוד שעה מנוחה במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים עגבניות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים עד כדי כיסוי, משהים כדקה ושוטפים במים קרים. מקלפים את עגבניות, חוצים אותן, מוציאים את הגרעינים וקוצצים גס.
2
טוחנים את עגבניות במעבד מזון, מוסיפים אליו את הפלפלים, המלפפונים, הלחם, השום והבצל, טוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה ומעבירים לקערה.
3
מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
4
לפני ההגשה מדללים את המרק במעט מי קרח, או שמוסיפים לכל קערה כמה קוביות קרח. מגישים את הגספצ'ו לצד שוטים של וודקה.