במסעדה אנחנו מתבלים את הקמח בתבלין מיוחד שרקחתי. אפשר להוסיף תבלין גריל עוף או ליצור אותו בעצמכם (ראו מתכון בהמשך), ולנמנעים מגלוטן (קבוצה שאני מטפח ברשת “בלק”) – אפשר לוותר על הקימוח ולטגן ככה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון עמוק:
לרוטב:
לתערובת תיבול לעוף
אופן ההכנה
1
מחממים שמן לטיגון עמוק.
2
מערבבים את מרכיבי תערובת תבלין העוף (אם מכינים לבד), מוסיפים לה קמח בתבלין ומלח ומניחים בקערה גדולה או בשקית.
3
מוסיפים את הכנפיים, מצפים אותן בתערובת ומנערים את העודפים.
4
מטגנים את הכנפיים במחזורים 7-6 דקות בכל פעם. מוציאים למסננת.
5
מערבבים את חומרי הרוטב.
6
מעבירים רבע מכמות הכנפיים המטוגנות למחבת גדולה או לווק עם רוטב בכמות יחסית ומקפיצים דקתיים על להבה גבוהה עד שהרוטב נספג בכנפיים ומשנה מעט את צבעו. ממשיכים להקפיץ בסבבים של רבע כמות בכל פעם.
7
מגישים על סלט ירוק או סתם ככה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, מוותרים על הקימוח ואופים את הכנפיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 35 דקות להזהבה.