מתכון

ויניגרט קלאסי

רוטב שנולד ללוות סלטי עלים רעננים מחסות, אנדיב ורוקט, אבל הוא מעניק חמיצות עדינה ומעשיר גם סלטי שורשים וירקות

29,145 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ויניגרט הדרים. צילום: דניה ויינר
ויניגרט הדרים. צילום: דניה ויינר

המדריך המלא לרוטב ויניגרט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנערים את כל החומרים בצנצנת סגורה או טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני.

גיוונים:

ויניגרט שמפניה: מחליפים את החומץ בחומץ שמפניה (חומץ מענבי השמפניה שנמכר במעדניות) ומערבבים. 10 דקות לפני ההגשה מוסיפים 3 עלים קצוצים של טרגון טרי.
ויניגרט דיז’וני: מוסיפים ½1 כפיות חרדל גרגרים וכפית גדושה דבש מומס ב-2 כפות מים פושרים. 10 דקות לפני ההגשה מוסיפים כף עירית קצוצה.
ויניגרט פטל: מחליפים את החומץ בחומץ פטל ואת החרדל — ב-6-4 גרגרי פטל טרי מעוכים למחית אחידה.
ויניגרט שאלוט: מחליפים את החומץ בחומץ בן יין אדום, משתמשים רק בכפית חרדל אחת ומוסיפים קורט סוכר. אחרי הערבוב מוסיפים 2 בצלי שאלוט קצוצים ו-10 דקות לפני ההגשה מוסיפים 6-4 עלי טרגון קצוצים.