גם הדבש עצמו משתנה והופך למתוק-מלוח ונספג בניחוח זיתים. הזיתים העטופים בדבש הופכים לתוספת מעולה למאפים גבינה וסלטים.
צנצנת בנפח 500 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים זיתים בצנצנת ויוצקים מעל דבש. מניחים מעל משקולת (כי הזיתים צפים), למשל צנצנת קטנה יותר מלאה במים. סוגרים ומשהים 3־4 שבועות במקום קריר ויבש.
הצעת הגשה
2
מערבבים חופן זיתים כבושים בדבש עם 100 גרם יוגורט עיזים או גבינת לאבנה כבשים, מזלפים מעל 2 כפות מהדבש ומפזרים מעט עלי זעתר.