כריך עם חמאת בוטנים וריבה (peanut butter and jelly) הוא כנראה הפריט הנפוץ ביותר בתיק האוכל של ילד אמריקאי מצוי. כאן החלפתי את הלחם בפצפוצי אורז, שמקבלים באהבה כל רכיב מתוק. כך קיבלתי חטיף קראנצ'י ונטול גלוטן. חפשו את חמאת הבוטנים שעשויה אך ורק מבוטנים, ללא תוספת סוכר, חומצות, חומרים משמרים וכו'.
גיוון: במקום חמאת בוטנים משתמשים בחמאת שקדים.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים חמאת בוטנים, סילאן, תמצית וניל, קקאו ומלח בסיר קטן על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומערבבים היטב.
2
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים שוקולד צ'יפס, ריבה, פצפוצי אורז ושקדים ומערבבים היטב.
3
יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות (מרטיבים את הידיים אחרי כל 3-2 כדורים כדי שהתערובת לא תידבק אליהן), מסדרים בשכבה אחת בתבנית או בקופסת פלסטיק גדולה עם מכסה תואם ומקפיאים. אוכלים ישירות מהמקפיא.