מתכון

טראפלס זעתר

טראפלס משובחים עם ארומה מפתיעה ובלתי שגרתית של זעתר טרי

1,609 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
טראפלס זעתר של איקה כהן . צילום: שירן כרמל
טראפלס זעתר של איקה כהן . צילום: שירן כרמל

כלים: תבנית 20×20 ס"מ, בלנדר מוט ידני.

מניחים לתערובת להתגבש בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. ממסים את השוקולד בבן מרי.

2

בסיר נפרד מביאים את השמנת והזעתר לסף רתיחה, מורידים מהאש ומכסים. לאחר כרבע שעה מסננים 250 גרם מהשמנת ומרתיחים שנית ללא הזעתר.

3

יוצקים כשליש מהשמנת על השוקולד המומס ומערבבים היטב (החיבור בין המים לשומן יוצר מסה "שבורה", לא להיבהל, זה טבעי בשלב הזה).

4

יוצקים עוד שליש מהשמנת על המסה ומערבבים היטב. חוזרים על התהליך עם יתרת השמנת. לקבלת אמולסיה טובה רצוי להשתמש בבלנדר מוט ידני לערבוב השמנת והשוקולד.

5

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים ככל שניתן. מניחים לתערובת (גנאש) להתגבש בטמפרטורת חדר ממוזג כיממה. למחרת מחלצים את התערובת מהתבנית וחותכים לקוביות של 1.5x1.5x1.5 ס"מ.

אחסון והגשה

6

מאחסנים בכלי אטום בקירור. חצי שעה לפני ההגשה מוציאים מקירור ומצפים באבקת קקאו מסוננת.