מתכון

ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים

אם לסבתא היו פלפלים היא הייתה ממלאת אותם בריזוטו ירקות קלויים. השף סהר רפאל מוסיף לפלפלים של סבתו טאץ' עכשווי

2,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריזוטו

אופן ההכנה

1

מסירים את החלק העליון של הירקות הקטנים ומוציאים את חלקם הפנימי של הירקות (גרעינים וכו’), שוטפים ומניחים בצד.

לריזוטו

2

פורסים את החציל, הקישוא והפלפלים, מתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור גרוס, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ב-200 מעלות ל-10 דקות. קוצצים את החציל והקישוא הקלויים ופלפל אחד קלוי ומוסיפים לקערה עם הריזוטו. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כף פרמזן. ממלאים את הירקות בריזוטו ומניחים בתבנית.

3

פורסים את החציל, הקישוא והפלפלים, מתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור גרוס, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ב-200 מעלות ל-10 דקות. קוצצים את החציל והקישוא הקלויים ופלפל אחד קלוי ומוסיפים לקערה עם הריזוטו. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כף פרמזן. ממלאים את הירקות בריזוטו ומניחים בתבנית.

4

לוקחים את 2 הפלפלים הקלויים שנותרו ומניחים במעבד מזון. יוצקים את מכל השמנת המתוקה ועוד כחצי כוס מים, מתבלים במלח ופלפל, טוחנים עד קבלת מרקם חלק ושופכים הכל מעל הירקות הממולאים.

5

מפזרים מעל כף פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ל-10-12 דקות. מקשטים בעלי תימין ומגישים.