החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאריסה
אופן ההכנה
לאריסה
1
משרים את הפלפלים כשעה במים חמים. לאחר שעה בודקים שהתרככו.
2
טוחנים את הפלפלים עם השום במעבד מזון, ותוך כדי טחינה מוסיפים את השמן, המלח והכמון. טועמים ומשפרים תיבול.
לפיתות
3
מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בתבנית אפייה את רצועות הפיתה ומתבלים במעט שמן זית, מלח וזעתר. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת רצועות קריספיות וזהובות מעט.
להרכבת המנה
4
יוצקים 2 כפות טחינה גולמית על צלחת הגשה, מפזרים 3 כדורי לאבנה לכל מנה, מניחים באופן "מרושל" מעט מהאריסה, סוחטים מעט מיץ מלימון טרי וסוגרים הכל עם מעט שמן זית ומלח גס.
5
הצעת הגשה: לצד הצלחת של הלאבנה עם הטחינה ניתן להגיש סלט שוק בחיתוך גס מירקות העונה, מתובל בשמן זית ומלח גס, וכמובן קערה של הפיתות הפריכות.