מומלץ להכין כמות כפולה מחמאת השום ולשמור במקרר בתבנית של קוביות קרח או כגליל עטוף בנייר פרגמנט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחמאת שום
אופן ההכנה
לחמאת שום
1
מרסקים עשבי תיבול עם שום ומיץ לימון במעבד מזון, מוסיפים חמאה ומעבדים לקבלת מחית אחידה. שומרים במקרר.
לכנפיים
2
מרתיחים מרק בסיר (במידת הצורך ממליחים) ומבשלים בו את הכנפיים במשך 20 דקות. מורידים מהכיריים ולפני שמוציאים את הכנפיים מהמרק מצננים לטמפ’ החדר (כך הן יישארו עסיסיות).
3
מסירים את העור ומפרקים את הבשר מהעצמות בלי לפורר אותו מדי. מניחים בכלי עם יין וסוכר ושומרים סגור לפחות שעתיים.
4
מייבשים את נתחי העוף ומנפים עליהם שכבה דקה של קמח.
5
מחממים מחבת כבדה עם שמן זית ומזהיבים את הנתחים 5-2 דקות. מוסיפים חצי מכמות החמאה, מסירים מהכיריים ומנערים בתנועות סיבוביות עד שהרוטב נקשר.
לגיוון
6
בזמן ההקפצה אפשר להוסיף עגבניות שרי תמר חצויות, בוטנים, בצל ירוק פרוס דק ואפילו תמר לח חתוך לרצועות או פטריות שיטאקי.