מתכון

לוקמאס, סופגניות בסגנון טורקי

סופגניות טורקיות טבולות במי סוכר, למי שמתחשק לגוון קצת בחנוכה הקרוב

5,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לוקמאס, סופגניות בסגנון טורקי של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
לוקמאס, סופגניות בסגנון טורקי של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ הסוכר

אופן ההכנה

לסירופ הסוכר

1

יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

3

מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומצננים לטמפרטורת החדר.

לסופגניות

4

מכניסים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות.

5

יוצרים גומה במרכז הערימה ומוסיפים לתוכה את הסוכר והביצה. מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים את השמרים ו-3 כוסות מים, ומערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים.

6

מוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית תוך ערבוב מתמיד בכף, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד. מרטיבים יד אחת ולשים את הבצק בצורה מעגלית בערך 7 דקות, עד שצבעו משתנה ללבן יותר.

7

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת לחה, ומניחים במקום סגור (למשל בתנור) להתפחה למשך שעה או עד להכפלת הנפח.

8

לאחר שהבצק תפח מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית במשך כדקה (הבצק מתפחס לגמרי).

לטיגון

9

ממלאים שקית זילוף בחלק מהבצק.

10

מחממים שמן בסיר רחב לטיגון עמוק. כשהשמן חם גוזרים את הפייה של שקית הזילוף לקוטר של 2 ס"מ ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק ("חותכים" את הבצק בעזרת האצבעות).

11

מטגנים עד להזהבה-השחמה מצד אחד והופכים לצד השני.

12

מוציאים את כדורוני הבצק לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר, מגלגלים מעט ומגישים.