החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ הסוכר
אופן ההכנה
לסירופ הסוכר
1
יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה.
2
מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
3
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומצננים לטמפרטורת החדר.
לסופגניות
4
מכניסים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות.
5
יוצרים גומה במרכז הערימה ומוסיפים לתוכה את הסוכר והביצה. מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים את השמרים ו-3 כוסות מים, ומערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים.
6
מוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית תוך ערבוב מתמיד בכף, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד. מרטיבים יד אחת ולשים את הבצק בצורה מעגלית בערך 7 דקות, עד שצבעו משתנה ללבן יותר.
7
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת לחה, ומניחים במקום סגור (למשל בתנור) להתפחה למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
8
לאחר שהבצק תפח מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית במשך כדקה (הבצק מתפחס לגמרי).
לטיגון
9
ממלאים שקית זילוף בחלק מהבצק.
10
מחממים שמן בסיר רחב לטיגון עמוק. כשהשמן חם גוזרים את הפייה של שקית הזילוף לקוטר של 2 ס"מ ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק ("חותכים" את הבצק בעזרת האצבעות).
11
מטגנים עד להזהבה-השחמה מצד אחד והופכים לצד השני.
12
מוציאים את כדורוני הבצק לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר, מגלגלים מעט ומגישים.