מתכון

מאפה פילו עם קרם וניל

טארט פטנט מהיר, מבצק פילו וקרם פסטייר קלאסי עם תותים ופרחי מאכל שנותנים צבע מרהיב

2,873 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגות יווניות, קונדיטור יואב דקלבאום, פילו עם פטיסייר. צילום: רן בירן
עוגות יווניות, קונדיטור יואב דקלבאום, פילו עם פטיסייר. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לקרם פטיסייר:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים בסיס:

1

מחממים תנור ל-170. מורחים חמאה מומסת על עלי הפילו, מניחים את הדפים בתבנית בחפיפה חלקית וחופשית (אפשר להעמיד אותם על רינגים כדי שתיווצר צורה תלת מימדית) ואופים כ-25 דקות להזהבה.

מכינים קרם פטיסייר:

2

מחממים את החלב, הסוכר, הוניל בסיר מעל אש בינונית עד לבעבוע עדין. מסירים מהאש.

3

בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים והקורנפלור. מוסיפים בהדרגה את החלב החם לקערת החלמונים והקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת אחידה (אל תוסיפו בבת אחד, החום של החלב עשוי לגרום לחלבונים ל'התבשל' ולהיקרש).

4

שופכים את התערובת חזרה לסיר, מחממים מעל להבה בינונית ומבשלים תוך ערבוב כ-4 דקות עד להסמכה. מצננים מעט, מכסים את פני הקרם עצמו בניילון נצמד (ממש על הקרם ולא רק מעל הקערה) כדי למנוע היווצרות קרום, ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מרכיבים ומגישים:

5

מעבירים קרם פטיסייר לשקית זילוף ומזלפים לפי העין על בצק הפילו, שהופך למעין פסל גדול ומעוצב. מוסיפים תות שדה טרי ופרחי מאכל.

הסיפור מאחורי העוגה – אלון הדר מבקר אצל הקונדיטור יואב דקלבאום בעמק חפר 

עוד מתכוני פילו מצטיינים של דקבלאום:

עוגת גבינה קנדית

פורטוקלופיטה – עוגה יוונית מסורתית מיוגורט, תפוזים, שמן זית וקרעי בצק פילו