תלוליות הגבינה תופחות קצת באפייה, והבצק מתמלא בטעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מראש תנור ל־200 מעלות. מגררים את הפטה בפומפייה או מועכים אותה בממעך או מפוררים ביד. מערבבים את הפטה המגוררת עם היוגורט, הביצים והסודה. הסודה והיוגורט יתחילו לפעול יחד מהר למדי והתערובת תתפח.
2
לוקחים תבנית אפייה עמוקה בערך בגודל של דף פילו ומושחים אותה בחמאה נמסה. מניחים דף פילו אחד ומטפטפים מעליו כ־2 כפות חמאה מומסת. מניחים מעליו עוד דף ומטפטפים גם עליו חמאה. שמים דף פילו שלישי ועליו מניחים בערך 12 תלוליות של תערובת היוגורט־פטה במקומות שונים.
3
מניחים על התלוליות עוד דף פילו ועליו זולפים חמאה. חוזרים על התהליך: 3 דפי פילו שביניהם יש חמאה, תלוליות של יוגורט־פטה ושוב עלי פילו עד שנגמרים העלים. יוצקים מים מוגזים (סודה), מכסים באלומיניום ומכניסים לתנור
4
אופים כ־1/4 שעה, מסירים כיסוי ואופים עוד כ־20 דקות עד שהמאפה פריך ותפוח.
מתוך הספר החדש: המטבח של רותי רוסו – ספר המתכונים שכל בית צריך. צילום: זוהר רון. סגנון: עמית פרבר. הוצאת גורדון ספרים. 230 עמ'. 138 ש"ח