החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
משרים צימוקים בעראק וכוכב אניס למשך 30 דקות לפחות ועד יומיים.
2
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
3
מערבבים סובין ורוויון ומניחים בצד לדקה–שתיים לספיגת הנוזלים.
4
מערבבים בקערה נפרדת שני סוגי קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח.
5
מקציפים ביצים וסוכר חום במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה שמן ומערבלים להטמעה. מוסיפים וניל ומערבלים. מחליפים לוו גיטרה.
6
מוסיפים את תערובת הסובין והרוויון ומערבלים להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מסננים את הצימוקים (במידת הצורך) ומקפלים לתערובת.
7
יוצקים לתבנית עד 3/4 גובה השקעים ומפזרים אגוזי לוז וסוכר חום.
8
אופים 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא מעט לח.
9
מצננים 10 דקות ומגישים עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.