גיוון: אם מכינים את המנה מפילטים, מקצרים את הטיגון הראשוני ל- 2 דקות מצד העור ודקה מהצד השני.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים היטב מחבת כבדה עם 4-3 כפות שמן, מוסיפים את הדגים ומטגנים 3 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.
2
מחממים את יתרת השמן עם שום בסיר רחב או במחבת עמוקה ומטגנים רק עד שעולה ריח.
3
מוסיפים סלרי, נענע, תבלינים, מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה. מניחים את הדגים ברוטב ויוצקים ממנו על הדגים בעזרת כף גדולה, כך שהם יכוסו היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט (הג'לטין שהדג מפריש עוזר להסמכה). לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין מראש ולחמם בעדינות.