החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
יוצקים חומץ אורז ומירין לסיר. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, שומשום, זרעי חרדל, כוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכינים את המחמצים
2
מניחים את הירקות בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מצננים כשעתיים ומגישים קר.
3
שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.
טיפ: מוסיפים לרוטב כף רוטב סויה איכותי, כוכב אניס וחצי פלפל צ'ילי מיובש לרוטב. הצנצנת כבר לא תהיה כל כך צבעונית, אבל הטעם נפלא.
5 קטנות על מלפפון
+ 96% מן המלפפון הם מים, ולכן הוא מצוין לסופרי קלוריות.
+ המלפפון הוא מקור טוב לוויטמינים (בעיקר B ו-C), סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ.
+ לאורך ההיסטוריה הוא שימש כזריקת אנרגיה טבעית. נסו להחליף את ספל הקפה של אחר הצהריים במלפפון.
+ המלפפון הוא מטהר אוויר טבעי: משרים במים רותחים, והבית מתמלא בניחוח נעים ומרגיע.
+ המיץ של המלפפון מצוין לטיפוח עור הפנים. מרסקים במעבד מזון, מסננים ושוטפים את הפנים.
קטן זה טוב
+ קונים מלפפונים מבריקים, קשים ועדיף קטנים, כי טעמם מרוכז יותר.
+ בשוק האיכרים מצאנו את המלפפונים של איתן סגל מנתיב העשרה, המצדיקים את שמם "בטעם של פעם". הם קטנים, מוצקים ומתוקים יותר ממלפפוני החממה הרגילים וגם מצוינים לכבישה. שווה להשקיע.
+ שוטפים את המלפפונים רק לפני החיתוך, כדי לא לזרז את תהליך הריקבון שלהם.
+ לשמירה על הטריות מאחסנים כל מלפפון עטוף בנייר מגבת במקרר.