בזמן הסגר זהר הבת הבכורה שלי ואני פתחנו ערוץ YouTube עם המתכונים שאנחנו הכי אוהבים להכין יחד. זהר ביקשה להתחיל במלבי וגם המציאה סירופ מלבי שמבוסס על ויטמינצ‘יק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלבי
ללפתן פירות קיץ
לסירופ ויטמינצ'יק מי ורדים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים מלבי
1
שמים חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית. במקביל טורפים שמנת וקורנפלור בקערה.
2
יוצקים לסיר החלב את תערובת השמנת־קורנפלור בזילוף איטי ותוך כדי טריפה מתמדת ומחממים עד שהנוזלים שוב מגיעים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
3
יוצקים לכלים אישיים ומכסים מיד בניילון נצמד חשוב שהניילון יוצמד לשטח פני המלבי, מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מכינים לפתן
4
מכינים לפתן: שמים בסיר מים, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה, מבשלים 20 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים פירות וקליפת לימון, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
5
מוציאים את המלבי והלפתן מהמקרר, יוצקים מעל כל קערית מלבי מעט סירופ ומעטרים בפירות מהלפתן ועלי נענע.